Leidinggeven

plant-groei

Leidinggeven is een vak. Een vak kun je leren net als een technisch vak. Jonge mensen met een technische basis opleiding beginnen in een bedrijf en ontwikkelen zich tot een uitstekende vakman. Door groei van de organisatie of de huidige groepsleider gaat met pensioen, komt er een vacature als leidinggevende beschikbaar. U gaat deze vacature vervullen en komt tot de ontdekking dat leidinggeven iets heel anders is. Een ander vak dus.

Is deze situatie herkenbaar? Bent u iemand met technische kennis en onlangs in een leidinggevende functie benoemd? Dan is dit een gepaste training. Vooral ook als u met minimaal 4 collega’s bent. We kunnen dan de training aanpassen naar uw speciale behoefte. Ons verdiepen in onderwerpen die u interesseren. Bijvoorbeeld ‘het omgaan met lastige mensen’. Hoe doe je dat? En, wat is lastig? Gedurende de training krijgt u handige tips & trucs, waarbij theorie en praktijk worden afgewisseld.

De training begint met het ontdekken wat leidinggeven nu eigenlijk is. Communicatie is natuurlijk van groot belang als je leiding geeft, dus daar staan we op verschillende manieren bij stil. Feedback geven en ontvangen is belangrijk in de dagelijkse omgang. We staan stil bij de vraag hoe je medewerkers motiveert en stimuleert. Vooral in de in-company training is er veel ruimte om eigen inbreng te hebben. Daarbij komt dat we erg interactief werken, wat de aantrekkelijkheid sterk bevordert.

Tot slot, ook voor middenkader met meer ervaring kan dit een leuke aanvullende training zijn.